PostNL en ConQuaestor lanceren SmartSyllabi

PostNL en ConQuaestor lanceren SmartSyllabi

30 mei 2012
PostNL en Conquaestor bieden gezamenlijk een innovatief platform aan onder de naam SmartSyllabi. Via het online platform kunnen onderwijsinstellingen studiemateriaal aanbieden aan studenten, die het kunnen gebruiken via hun eigen tablet, PC of laptop. De oplossing draagt bij aan de mobiele leeromgeving van het onderwijs op universiteiten, ROC’s en HBO’s.

Een student kan met de SmartSyllabi-oplossing via de webshop een syllabus (in de huisstijl van de opleiding) voor zijn opleiding bestellen, afrekenen en direct gebruiken op zijn iPad, Android tablet, PC of laptop. De syllabi zijn zowel on- als offline te gebruiken. Ook is het mogelijk notities en markeringen te delen met docenten en medestudenten. Hiermee ontstaat een nieuwe interactieve mobiele leeromgeving, die naadloos aansluit bij bestaande elektronische leeroplossingen. Nieuwe versies van de syllabi worden automatisch gedistribueerd naar alle apparaten, waardoor er snel ingesprongen kan worden op actuele thema's.  

 

De collegematerialen zijn met SmartSyllabi op ieder moment van de dag beschikbaar en zijn platform- en uitgeveronafhankelijk. Bovendien bestaat er ook nog de mogelijkheid van 'printing on demand' waarmee studenten hun syllabi kunnen laten uitprinten.

 

SmartSyllabi is uitgerust met een systeem waarmee per syllabi kan worden aangegeven hoe deze gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld de gebruiksduur en of de syllabus geprint mag worden. Daarnaast bevat de oplossing tevens een volledige rapportage over de verspreiding en gebruik van collegematerialen. Ook ontvangt de onderwijsinstelling een rapportage over afdrachten aan auteursrechtenorganisaties.

 

PostNL en Conquestor presenteren het platform morgen op het 'Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media' in Amsterdam.