Dataverwerking door PostNL Shore maakt procesvoering voor bedrijven efficiënter

Dataverwerking door PostNL Shore maakt procesvoering voor bedrijven efficiënter

26 juli 2010
Voortaan kan elk bedrijf of organisatie met grote volumes documenten terecht bij PostNL’s nieuwe bedrijfsonderdeel Shore dat door inzet van geavanceerde softwaretechnologieën een kwalitatief hoogwaardige, snelle en goedkope dataverwerking realiseert.

Shore komt voort uit een samenwerking tussen PostNL en de mondiale marktleider SPi Global Solutions uit de Filippijnen. Verschillende soorten hand- en machinegeschreven documenten kunnen gedigitaliseerd worden zoals facturen, antwoordkaarten uit magazines, (aanbiedings)formulieren en enveloppen.

 

PostNL heeft de ambitie om de Europese marktleider te worden voor dataverwerking op grote schaal voor logistieke ondernemingen, zoals postbedrijven en uitgeverijen. Door adequate digitalisering van allerlei soorten documenten kunnen bedrijven hun logistieke en administratieve kosten beperken. Ze zijn eveneens in staat om klantverzoeken sneller op te volgen met levering van hun producten en diensten. PostNL maakt zelf ook gebruik van de dienstverlening van Shore voor het ontcijferen van machinaal slecht leesbare adressen op brieven en kaarten.

Binnenkort zal eveneens een energiebedrijf van start gaan met deze digitale dataverwerking van de meterstanden op antwoordkaarten.

 

De CEO van SPi Global Solutions, Maulik Parekh, over de samenwerking: "Dit partnership is zeer belangrijk voor SPi omdat wij van elkaar kunnen leren in het perfectioneren van de technologie en met de gecombineerde sterktes een geheel nieuwe markt gaan ontsluiten."

 

Harry Koorstra, lid van de raad van bestuur van PostNL stelt: "Met deze innovatieve stap laten we weer zien dat we voorop lopen in de verdere ontwikkeling van de postmarkt. Samen met SPi Global Solutions beschikt ons bedrijf nu over een solide toekomstgerichte oplossing voor hoogwaardige dataverwerking. Deze oplossing is voor elk Europees bedrijf beschikbaar, dat zijn grote volumes data snel en tegen zeer aantrekkelijke tarieven wil uitbesteden."