Sorteercode niet meer nodig dankzij videocodering

Sorteercode niet meer nodig dankzij videocodering

12 april 2011
Sinds 28 maart 2011 is de sorteercode op briefpost dat in grote volumes door klanten wordt verstuurd overbodig geworden. Door beter gebruik te maken van de mogelijkheden van videocodering is deze code niet meer nodig om een poststuk te matchen met informatie die nodig is voor automatische sortering. Uit de eerste resultaten blijkt dat er meerdere voordelen zitten aan deze proceswijziging.

Minder kosten en tevreden klanten

De eerste metingen laten zien dat het aantal storingen op de machines is afgenomen van 7 naar 4 procent. De storingen traden bijvoorbeeld op bij post in plastic. Bij deze post moest eerst een sticker op het folie worden aangebracht, waarna pas de speciale code kon worden geprint. De post gaat hier echter met grote snelheid door de machine en dus kwam het weleens voor dat er een storingen ontstond. Daarnaast is een substantiële besparing mogelijk op de onderhouds- en materiaalkosten, om de simpele reden dat er bijvoorbeeld geen stickerrollen meer nodig zijn voor het plakken van de speciale codes op de briefpost.

 

Mario Suykerbuyk, directeur Shore: "Ook voor klanten is het een verbetering. Het kwam namelijk weleens voor dat de code automatisch over een bedrijfslogo of een reclameboodschap werd geprint. Nu hebben we een klantgerichte oplossing die deze code overbodig maakt en wellicht interessant is voor meer postbedrijven."