Videocodeeroplossing PostNL nu ook inzetbaar voor pakketbedrijven

Videocodeeroplossing PostNL nu ook inzetbaar voor pakketbedrijven

8 augustus 2011
De videocodeerwerkzaamheden van alle sorteercentra van PostNL Pakketten vinden sinds juni 2011 ook plaats op de Filipijnen en in Vietnam, Hiermee volgt PostNL Pakketten het voorbeeld van de brievensorteercentra die het videocoderen van brieven en "platte stukken" reeds hebben uitbesteed in Aziƫ. Het gaat in totaal om enkele tientallen miljoenen pakketten per jaar die op deze manier worden gecodeerd.

 

In Azië worden de adresgegevens in gevoerd van pakketten die de machine niet kan lezen. Snelheid is hierbij belangrijk. Binnen achttien seconden moeten de gegevens, die via beelden worden overgeseind, namelijk zijn ingevoerd en teruggestuurd naar het sorteercentrum in Nederland. Dan kunnen de pakketten alsnog automatisch worden gesorteerd.

 

Ook productcodes invoeren

Nieuw is dat ook de productcodes worden ingevoerd van de niet-voorgemelde partijen. Ook hier gaat het om codes die de sorteermachine niet kan lezen. Met deze codes wordt bijvoorbeeld aangegeven dat de pakketchauffeur om een handtekening moet vragen aan de deur, of dat het pakket bij de buren mag worden bezorgd.

 

Dankzij het uitbesteden van de videocodering wordt het proces flexibeler. Zo kunnen pieken in het aanbod van niet-voorgemelde pakketten beter worden opgevangen.

 

Bent u ook geïnteresseerd in de videocodeermogelijkheden voor uw bedrijfsproces? Neem contact met ons op!