Postal automation

Tot 100% sorteerresultaat voor post en pakketten!

 

Voor videocodeertechnologie ontving PostNL al de Postal Technology International Award.

 

Benieuwd hoe het video codeerproces eruit ziet? Bekijk de film.

Wij ondersteunen diverse postorganisaties in Europa met het verwerken van informatie die nodig is om hun postproces gestroomlijnd te laten verlopen. Wij doen dit onder andere voor generieke post en pakket sorteerprocessen ter voorkoming van rejects en voor porten innen, post retouren, respons verwerking en remboursen. Het bekendste voorbeeld is videocoderen van niet-leesbare adressen.

 

Hoe werkt het?

Bij videocoderen maken we van niet-leesbare adressen op brieven en pakketten een afbeelding. Deze gaat razendsnel over een volledig dubbel uitgevoerde en beveiligde verbinding naar onze verwerkingssite in Azië.

De data-entry-medewerkers daar ontvangen de adresinformatie op hun computerscherm. Ze tikken de adressen snel en correct in. Deze informatie gaat terug naar de sorteermachine en binnen enkele seconden kan de machine het poststuk alsnog automatisch sorteren. Dit doen we voor bedrijfsonderdelen van PostNL, maar ook voor andere postbedrijven in binnen- en buitenland.

 

Wekelijks voeren onze data-entry-medewerkers miljoenen adresgegevens in. Flexibiliteit is onze kracht. We kunnen namelijk het aantal te verwerken adressen heel snel verhogen, met meer dan 500% in slechts enkele minuten.

Ons videocodeerproces is uniek in de markt. In oktober 2010, tijdens de PostExpo 2010 (dé beurs voor de mondiale postwereld), ontvingen we voor onze innovatieve manier van werken de Postal Technology Award.

 

Andere postale documenten die we verwerken

  • portokaartjes
  • orderformulieren voor de verwerking van grote partijen post
  • adresgegevens van retourstromen
  • postretouren
  • rembourslijsten

  

Voordelen

  • Hoge kwaliteit: Onze data-entry-medewerkers zijn goed opgeleid en werken snel en nauwgezet. Dit is essentieel bij het ondersteunen van primaire processen.

 

  • Flexibel: We kunnen de verwerkingstijd in enkele minuten tijd met meer dan 500% uitbreiden. Pieken vangen we zo moeiteloos op.

 

  • Lage kosten: De kosten van data-entry liggen bij ons tot 70% procent lager dan gebruikelijk is in West-Europa. Uitbesteden loont dus.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over postal automation? Of over een van de andere data- en documentdiensten die we bieden?

Neem contact op via 088-868 86 80 of via het contactformulier.