SmartSyllabi

Unieke innovatieve en duurzame dienst voor universiteiten,

hbo-instellingen en regionale opleidingscentra (roc’s), ontwikkeld in samenwerking met ConQuaestor.

Onderwijsinstellingen krijgen dankzij SmartSyllabi een sterk vereenvoudigd logistiek proces en de mogelijkheid van aanzienlijke kostenbesparingen.

 

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de film.

Hoe werkt het?

Docenten op universiteiten en bij hbo-opleidingen en regionale opleidingscentra (roc's) leveren de teksten voor bijvoorbeeld syllabi aan bij hun onderwijsinstelling. Deze stuurt de teksten naar ons. Wij maken de teksten op in de lay-out en de huisstijl van de onderwijsinstelling. Vervolgens bieden we de syllabi aan via een webwinkel van de betreffende instelling. Ook de verrekening van eventuele auteurskosten regelen we.

 

Studenten gaan naar de webwinkel en downloaden na betaling de syllabus op hun pc, laptop, tablet of smartphone. Wij zorgen voor verrekening van de kosten en voor de levering van de syllabus. Indien gewenst zorgen we ervoor dat studenten een geprint exemplaar thuisgestuurd krijgen via printing-on-demand.

 

SmartSyllabi biedt docenten en studenten ook de mogelijkheid om notities met elkaar te delen. Ook updates verspreiden kan gemakkelijk.

 

We maken gebruik van het toonaangevende VitalSource-platform om het lesmateriaal te leveren. Een uitgeversonafhankelijk platform dat zich de afgelopen tien jaar wereldwijd heeft bewezen. Ook is het uitstekend te integreren in bestaande leeromgevingen zoals Blackboard.

 

Waarom kunnen we dit?

Behalve dat PostNL marktleider is in Nederland op het gebied van bezorgdiensten zijn we specialist op het gebied van het scannen, digitaliseren en printen van informatie. Tegelijkertijd zijn we actief op de e-commerce-markt. We bouwen bijvoorbeeld kant-en-klare webwinkels, inclusief betaaldiensten, en verzorgen de logistiek voor online retailers. Al deze kennis passen we toe bij het digitaliseren van onderwijsmateriaal voor onderwijsinstellingen en universiteiten. Daarnaast heeft ConQuaestor een onderwijsadviespraktijk met ICT en financiële expertise. 

 

Het aanbieden van onderwijsmateriaal vindt plaats via een bewezen platform waarop 2 miljoen gebruikers actief zijn op 600 onderwijsinstellingen in meer dan 180 landen. Bovendien bieden 200 wetenschappelijke uitgevers via dit platform meer dan 80.000 titels aan.

 

Voordelen

  • Beter: Onderwijsinstellingen kunnen sneller en gemakkelijker hun onderwijsmateriaal verspreiden onder hun studenten, inclusief verrekening van kosten en eventuele auteursrechten. Studenten beschikken op elk gewenst moment over het meest actuele lesmateriaal. Docenten en studenten wisselen informatie en vragen over de lesstof uit en delen die met elkaar. Bovendien krijgen studenten automatisch een update als de syllabus wordt aangepast.

 

  • Lagere kosten: De syllabi hoeven niet meer te worden geprint. De praktijk wijst uit dat de kostprijs van digitale syllabi tientallen procenten lager is dan die van fysieke syllabi.

 

  • Bewezen: Het platform waarvan we gebruik maken, heeft zich bewezen bij 2 miljoen gebruikers op 600 onderwijsinstellingen in meer dan 180 landen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over SmartSyllabi? Neem contact op via 088 868 86 80 of via het contactformulier.